Qui soc

JOAN VILASECA I FIGUERAS (Bonastre 1946). Estudis primaris a l’escola del poble, Humanitats a Tarragona, Magisteri a la Normal de Barcelona i a la Universitat Politècnica de Barcelona vaig obtenir el títol de Mestre de Català.

Vaig exercir de mestre durant 48 anys a Molins de Rei. L’any 1994, amb motiu del centenari del col·legi, vaig publicar el llibre Col·legi Sant Miquel Arcàngel Ressenya històrica 1894-1994.

Interessat i amant de la història de Bonastre he publicat dos llibrets. Notes històriques sobre l’església i campanar de la parròquia de Santa Maria Magdalena de Bonastre (1993) i 125è aniversari de la benedicció i col·locació de les campanes (2003). Aquest mateix any vaig ser el pregoner de la Festa Major de Santa Magdalena.

L’any 2011 vaig publicar Quan va néixer el primer estel, recull de vivències del poeta bonastrenc Josep Maria Marlès, amb un estudi de la seva obra poètica.

Vaig col·laborar en la ràdio municipal de Sant Vicenç des Horts i actualment a les de Sant Feliu de Llobregat i Molins de Rei. També en publicacions molinenques: El Llaç, Diàleg, i als butlletins de l’Agrupació Folklòrica, de la Colla de Matossers (castellers) i del Museu Municipal del qual forma part de la Junta de l’Associació d’Amics del Museu. Sóc membre del Consell del Patrimoni de l’Ajuntament de Molins de Rei. Sóc soci de diverses entitats culturals.

He traduït el llibre El cànon circular (2008), de Maria Jesús Fuentes, en edició bilingüe amb l’ajut del Govern d’Aragó. He fet la correcció d’estil del llibre Petites històries 80 anys de la Pilar (2009), recull d’articles de Pilar Raventós. I, el 2011, recopilació i adaptació al català d’acudits per al llibre Riure pels colzes, de Carles Vives, a favor de l’AECC Catalunya contra el Càncer.

He traduït al català un conjunt de poemes de Kiko Iriarte per a una publicació de l’hotel Meridien de Barcelona (2012).

Articles sobre Josep Maria Marlès i Mn. Josep Sanabre Sanromà al llibre “Personatges il·lustres de l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf” (Abertis autopistes, (2010).

Parròquia de Santa Magdalena, Bonastre – Postal